Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

my 2nd hand life

Oct 30, 2011

WINTER TIME. Nyt se on sitten virallista, talviaika. Tänään tuli pimeä jo viideltä, vaikka kellojakin siirrettiin... Paavo totesi talviajasta, että nyt täytyy laittaa villasukat jalkaan ja takkaan tuli! :) Siitä innostuin nappaamaan nämä villasukkakuvat - kummallakin on jalassa ihan uudet! Paavon pohjalaishenkiset sukat löysin kirppikseltä (toki uudet), kun ei itsellä oikein tuo kudin kädessä istu.



Mun mustavalkoinen pari on Christianiasta, näitä olisi voinut ostaa toisetkin. Myyjän mukaan ne on kudottu Afganistanissa.. Eli tämmöistä ihan tavallista tänään :)


Our new woolen socks. Mine are from Christiania. Love the pattern and colour :)

| m

Labels:

Oct 29, 2011

Just stopped by to say hey and wish you a nice Saturday!
The signs are placed on our kitchen wall - the yellow one, once again a flea market find from Denmark :)


kylttejä keittiön seinällä

| m

Labels: ,

Oct 28, 2011

WINNER! Arvonta on päättynyt nyt klo. 22:00 virallista Suomen aikaa. Arvontaan osallistui yhteensä 69 henkilöä, joista satunnaislukugeneraattorin avulla voittajaksi ratkesi Sande blogista Sanden näpertelyjä. Onnittelut! Ota yhteyttä minuun s-postilla (my2ndhandlife@gmail.com), niin saat paketin postissa ensi viikolla.

Kiitokset kaikille osallistujille!




Yes, the winner for my giveaway is Sande from the blog Sanden näpertelyjä - congrats and thank you for everyone for attending!


| m

Labels:

OH HELL YES! Olen ihan koukuttunut la case de cousin paulin valosarjoihin! Katsoin niitä moneen otteeseen Köpiksessä eri liikkeissä, mutta suolainen ja vaihteleva hinta viivytti ostopäätöstä. Valosarjoja on olemassa eri pituisia, joten ehkä siitä syystä hinnoissa oli niin valtavat erot..? Mutta joka tapauksessa siis vetkuttelin ostamista "vielä tulee edullisemmat" -toiveajattelulla siihen pisteeseen, että hiekka reissutiimalasissa valui lopulta tyhjiin. Sinne jäivät. Höh.





Onneksi voi aina shoppailla Stockmannilla, niinkuin minä tänään! Tein kierroksen Stockan uudehkossa verkkokaupassa ja pam, sieltä löytyi la case de cousin paulin 20-lampun valosarja tarjoushintaan! Toimitusmaksutkin ovat ilmaiset eli hykerrellen odottelen valoja ensi viikolla. Tulevat Paavon huoneeseen. Me so happy!




Vielä hiukoisi väritön Uyuni-sarja olohuoneeseen, saas nähdä!


Hiya! I´m crazy over the la case de cousin paul fancy lights! I spotted them here and there in Denmark, but waited too long to buy one for myself *regrets*. Today I did some googleing around just to see, if any webshop would have them in a resonable price. Guess if I was happy to found them from a Finnish department store´s online shop!? And with a nice discount, oh hell yes! So my sons room will get these amazing colourful lights afterall, me so happy!



and yey for friday = funday also! | m

Labels: ,

Oct 27, 2011

SUGARFREE. Kestääköhän herkkulakko tällä kertaa.. Parempi olisi, sillä herkkukausi on ollut päällä ihan liian pitkään. Pari kevyempää karppipäivää on kyllä heti vaikuttanut eli nyt aion jatkaa ja sitoutua!



Huomasin, että ihku Nelliina on aloittanut aiheesta sivuprojektiblogin - kävinkin jo motivoiduttamassa itseäni siellä. Suosittelen!


Kohta elokuviin! | m

Labels: ,

Oct 26, 2011

A SIMPLE PAIR. En malta pysyä poissa täältä, mutta minkäs teet kun veri vetää kuvailemaan :) Ja halusin näyttää nämä - uusiokäytössä olevat lempparikynttilänjalat! En oikein perusta kruunukynttilöistä vaan olen enemmänkin sellaista tuikku- ja blokkikynttilätyyppiä. Pitkistä kynttilöistä ja kyntteliköistä tulee jotenkin niin juhlava olo (?), että vierastan niitä ainakin arkikäytössä.




Näiden kahden kanssa on toisin - vanhat keraamiset sähkövaraosat ovat uudessa tehtävässään liikuttavan mutkattomia. Ne tekee mieli sytyttää heti! Rakkaus syttyi kirpparihötäkässä Köpiksessä, josta poimin ne mukaan, vain 10 DKK/kpl! Hyvä diili!

Mites te muut - tuikkuja, blokkikynttilöitä vai kruunukynttilöitä?




I usually don´t like these kind of "long" candles, makes me somehow feel too festive (?) But these I like, they are porcelain and originally used as electrical parts. I think the shapes are lovely and perfect for couple of white candles! I found them from a Danish flea market for just 10 DKK each. Good bargain I call it!


ha en mysig kväll! | m

Labels: ,

Oct 25, 2011

SHOP AROUND THE CLOCK. Merimies oli jostain lukenut, että Kööpenhamina on suurinpiirtein Helsingin kokoinen. Ei mikään mammutti siis, mikä tietysti on hyvä uutinen turistin kannalta :) Aiemmilla kaupunkireissuilla olemme heti kättelyssä ostaneet julksiin kulkuvälineisiin piletit, mutta Köpiksessä niitä ei reipas jalkapari tarvitse. Bussit kulkevat hyvin (pari matkaa ajettiin), mutta metro kaksine linjoineen on lähinnä hyödyksi liikuttaessa lentokentälle. Pyöränkin voi vuokrata - sen kätevyydestä ei meillä tosin ole kokemusta. Me siis kävelimme kaikki välimatkat, mikä on tietysti myös paras tapa nähdä kaupunkia ja törmätä kivoihin pikkuliikkeisiin :).

Hotellimme sijaitsi keskustasta katsoen lännessä eli siistissä Frederiksbergin kaupunginosassa. Toisin kun saattaisi ajatella, myös Frederiksbergissä oli paljon mukavia kauppoja, kuten seuraava kuvassa oleva sisustusliike. Nimeä en pannut merkille, koska kävimme niiiin monessa samantyyppisessä sisustusputiikissa - miehen sanoin Tiimareissa :):) Joo, olisikin tälläiset valikoimat!




Keskustaan tutustuminen oli lähinnä ensimmäisen päivän kauraa, koska viikonlopulle olin jo etukäteen suunnitellut kirppistelyä. Keskustassa on paljon sisustuskauppoja sekä mm. tavaratalo Illum, jonka bolig-osastolta löytyi kaikenlaista kivaa. Sinne siis ehdottomasti, vaikka vain fiilistelemään!




Keskustan pikkukauppojen tarjontaa...mmmm...




...löytyy joka makuun...




Ja sitten ne kirppikset - paljon tietoa löysin jo etukäteen googlaamalla eli otin osoitteita ja aukioloaikoja parhaani mukaan ylös. Silti täytyy sanoa, että kysyminen kannattaa aina! Olisimme nimittäin missanneet koko reissun parhaimman (Frederiksbergin aukiolla) kirppiksen, jos en olisi tullut kysyneeksi kirppisvinkkejä eräästä sisustuskaupasta. Lisäksi seurasimme kadunvarsien ilmoittelua. Yhden parhaimmista vinkeistä (jälleen kysymällä) sain harmillista kyllä vasta sunnuntaina eli Markedskalenderen-nettisivuille on koottu ajankohtaista tietoa Tanskan kirpputoreista. Lisää menoa järjestyi kuitenkin sitä kautta viimeiselle päivälle eli maanantaille :)




Hulluja kun ollaan, lähdettiin vielä viimeisenä päivänä kahden päivän kävelyrasitusten (n. 15 km/päivä) jälkeen etsimään kirppistä 4 kilometrin päähän keskustan ulkopuolelle. Auringonpaisteessa matka taittui kivasti, vaikka saikin sitten yllättävän käänteen - bongasin nimittäin ison Loppemarked-kyltin, joka ohjasi eri suuntaan kuin miehen iphone-navigaattori. Epäuskon hetkiä koettiin pariin otteeseen etenkin, kun talsimista tuli mittariin se 5 km. Saatte vähän osviittaa meidän tunnelmista, kun seutu muuttui koko ajan enemmän tällaiseksi ekassa kuvassa olevaksi teollisuusalueeksi...




Toka kuva tyhjentääkin sitten jo pajatson eli kirppis osoittautui aivan huikeaksi antiikkihalliksi täynnä erityisesti tanskalaisia design-klassikoita! Ja ihania lamppuja oli ihan liikaa!! Tässä vaiheessa matkalaukut oli kuitenkin jo pakattu eli parin pikkuostoksen lisäksi vain kierreltiin ja ihmeteltiin kaikenlaisia vanhoja tavaroita. Ihan huippua! Takaisin päästiin onneksi bussilla (linja 42) :)




Tulipa pitkä postaus - jos se jätti kysymyksiä, niin laittakaa kommenttiboksiin/sähköpostilla kysymyksiä. Vastailen parhaani mukaan :)


Huuuuge amount of pictures as I took snapshots from different shops that vi visited during our stay. I was most keen to find flea markets and I think that we did pretty well (total of 5 flea markets). At least our bags were filled up to the maximum weight :) If you have any questions involving tips or hints about Copenhagen, let me know by leaving a comment or sending e-mail.


| m

Labels: , , ,

KØBENHAVN x 12. Jatkan vielä reissuteemalla eli Kööpenhaminan kuvakollaasilla. Matkassa oli vain pieni digitaskuraketti Powershot G11, koska en jaksanut ottaa järkkäriä painolastiksi mukaan. G11 on näppärä ja kompakti, mutta järkkärillä kuvaamisen jälkeen se tuntui melkein leikkikameralta. Siispä napsin satunnaisia kuvia ilman sen suurempia kuvausambitioita ;).

Joku kysyikin jo vinkkejä Kööpenhaminan koluamiseen - on tulossa! Ajattelin koota siitä erillisen postauksen, jossa on myös noita paikkoja (mm. kirppiksiä), joissa kävimme sekä vähän inspiskuvia Kööpenhaminan sisustustarjonnasta. So stay tuned :) Ja osallistukaa edellisen postauksen arvontaan!



I didn´t bring my system camera to Denmark so here are some snapshots taken with my smaller Canon Powershot G11 camera. I think G11 is very good when travelling - light, small and takes quality photos. For me visiting Copenhagen was about flea markets and interior decorating, so more of this is coming soon! ´ll list some places to visit and other tips for Copenhagen. Stay tuned if interested and please take part of the giveway presented in the earlier post!


xx | m

Labels: ,

Oct 24, 2011

HOME AND A (GIVE)WAY. Mistähän sitä aloittaisi, kun Kööpenhaminan reissun jäljiltä kärsin melkoisesta kokovartaloinspiraatiosta! Kolmipäiväinen visiitti sujui aivan loistavasti ja kotiin sai kantaa täydet laukut. Ihan ei niitä juttuja löytynyt, mitä lähdin alunperin etsimään, mutta kotiintuomisia riitti silti. Kaunis kaupunki, mukavia ihmisiä ja mahtava tarjonta sisustustavaroista ja kodinjutuista!




Paavo sai tulijaisina perinteitä kunnioittaen paketin legoja sekä muuta pikku piristystä huoneeseen. Pallonaulakko ja puiset eläimet ovat kirppislöytöjä. Kärpässienet ja kauriinpää puolestaan edullisesta tavaratalosta. Tykkään, miten tämä huone alkaa tästä muotoutumaan raikkaaksi lastenhuoneeksi!




Niin ja tosiaan - päätin jokin aika sitten, että järjestän pienet arpajaiset kun Bloggerin lukijakunta yltää kahteensataan. Nyt näin on käynyt (jippii) eli arvon tähän postaukseen kommentin jättäneiden kesken paketin Tanskan tulijaisia eli väriä vaihtavan kärpässienen, maatuska-vihon, 2 kpl tikkareita sekä kortin. Arvontaan on aikaa osallistua perjantaihin 28.10. asti.




Here are pics from my sons bedroom, which I have decorated with some things I´ve found from my trip to Denmark. Some of them are even flea marked finds :) If you want to own a cute mushroom (it changes colour), so leave your comment to this post until Friday 28.10. The giveway set contains also two lollipops, a card and a small notebook.


all the best | m

Labels: , ,

Oct 20, 2011

TIME FOR F.U.N. Litra jätskiä ja kuumaa kahvia, siinä eväät loman aloitukseen! Musiikki on vähän liian kovalla, mikä sopii sekin hilpeään lähtötunnelmaan. Eteisessä odottaa laukku pakattuna eli se lähtee minun ja merimiehen mukaan pian lentokentälle kohti Tanskaa ja Kööpenhaminaa. How great is that!?

Sitä ennen vielä kuva viikon parhaasta löydöstä eli Quartzin Vedette-retrokellosta. Puuviilutausta, vaihtuva päiväys sekä muotoilu tekevät tästä täydellisen yksilön. Keittiössä on nyt kaksi kelloa, mutta se on pikkuseikka :) Blogi hiljenee näiden kuvien myötä muutamaksi päiväksi, mutta palaan jälleen ensi viikolla toivottavasti ison kuvasaaliin kanssa. Hauskaa viikonloppua kaikille!



retro clock by Quartz | flea
market find




the best find ever | my sailor


Hi guys! I´m in my best mood as we are packing our bags for a weekend trip to Copenhagen Denmark! For me it means flea markets, design, good food & fun! How great is that!? See you again in next week!



| m

Labels: , ,

Oct 17, 2011

SWEET. Paavolla oli tänään onnenpäivät, kun sai dagiksesta kotiuduttuaan välipalaksi kylmää maitoa ja itsetehtyjä mustikkamuffinseja. Innostuin sunnuntain kunniaksi leipomaan setin vielä iltamyöhään. Hyviä tuli! Iltapalaksi olikin sitten arkisesti puuroa omenahillolla, hyvää mun mielestä sekin :)

Ai nyt kutkuttaa, enää kolme yötä kunnes pääsemme kuluttamaan Kööpenhaminan katuja!



My son eating homemade blueberry muffins.
Life is goooood sometimes :)




Vielä ohje yleisön pyynnöstä :)






| m

Labels:

Oct 16, 2011

SUNSHINE ON SUNDAY. Muutama kuva vain kuvaamisen ilosta. Mahtava auringonpaiste ja uusi objektiivi ovat lyömätön yhdistelmä! Hitaan aamun jälkeen täytyykin seuraavaksi lähteä ulos touhuamaan, täytyy ainakin pikkuklapia tehdä kakluuneihin. Ja kyllä me puistoonkin ehditään. Vois vaikka ottaa eväät mukaan!




Random, random pics today as I´m testing my new lens in this lovely autumn sunday sunshine!


all the best | m

Labels: ,

Oct 15, 2011

SO FRESH, SO COOL. Paavon huoneen harmaa tapettiseinä on hiertänyt muutosta asti kuin kivi kengässä. On se aika hirveä, mutta saa nyt olla. Ei jaksa ruveta maalaamaan. Tätä järkeilyä on riittänyt, kunnes nyt viikonloppuna päätin tarttua pensseliin. Seinästä suurin osa maalattiin valkoiseksi ja noin 1/4 osan matkalta eli tuo alaosa laitettiin liitutaulumaalilla. Lopputulos on kaiken vaivan arvoinen, seuraavassa pari fiiliskuvaa. Toisessa näkyy muuten uudet pariovet, jotka asennettiin viikko sitten. Vielä lasi kehikkoineen puuttuu oven päältä.



kello * clock | anttila


I finally had the energy to paint one hideous wall in my sons bedroom. The old mud grey wall paper did not fit into the room at all. It was there when we bought the house and since then I´ve been pondering wether to paint or not to paint. Today, I´m glad that we did, the black and white paint gives this small a much needed "room lift". Happy!


| m

Labels: ,

Oct 14, 2011

SPELLBOUND. Ensimmäisiä, hakevia kuvia uudella objektiivilla. Olen suorastaan lumoutunut sen valovoimaisuudesta ja kuvien syväterävyydestä. Tämä kuva on yksi testisarjasta, otettu suurella ISOlla eli iltahämärässä. Kohinaa on, mutta antaa olla - se ei haittaa, kun kuvassa on maailman suloisin poika. Huomenna lisää harjoittelua, olen aivan liekeissä!



my new lens | Canon EF50mm f/1,4 USM


| m

Labels: ,

Oct 13, 2011

FAVOURITE. Syksyn paras kirpparilöytö on ruotsalaisen Kockumin valmistama musta emalikannu (spaanasin eilen € 15,00). Kunto on loistava eli heti käyttöön. Kannun mustat muoviosat eli nuppi ja kahva olivat aavistuksen haalistuneet, mutta kuvien ottamisen jälkeen keksin siihen nopean fiksauskeinon: öljysin osat tavallisella ruokaöljyllä! Ylimääräiset öljyt talouspaperilla pois ja kannu oli kuin uusi.




Kannun vetoisuus on n. 0,75 l eli usemman teekupin verran. Tämä syrjäytti 6-0 Marimekon keraamisen Siirtolapuutarhasarjan kannun niin ulkonäössä kuin käytännöllisyydessä: vesi pysyy kauan kuumana, kun taas tuohon keraamiseen kaadettuna vesi jäähtyy yhtä nopeasti kuin mukissa (myös esilämmitettynä). Suomi on lempparikisassa silti vahvasti mukana, sillä nämä keltavalkoiset kupposet ovat niin herkut!

Viimeiseksi vielä minuutin DIY-vinkki washi-teipillä - valokatkaisimen uudet kuosit :)




For a tea drinker like myself, a good pan is always needed. This Swedish pan is made by Kockum and beats my old Marimekko pan like no other. Boiled water stays hot for quite long and the black shell and retro design are really candy for my eyes as well. This is a keeper for only € 15. The last pic presents a tiny DIY tip - I´ve covered one of our kitchen light switches with washi tape :)


keep it warm! | m

Labels: , ,

DAME JEANNE. Tänään aamulla kun tein lähtöä töihin, heitti vatsa kummasti kuperkeikkaa. Se menee ohi, ajattelin. Mutta eipä mennytkään ja jo tuntia myöhemmin istuin autossa matkalla kohti omaa sänkyä. Makkari tuntui viileältä eli sytytin nopeasti kakluunin ja heitin peiton niskaan. Nyt 3,5 tuntia myöhemmin maailma tuntuu vähän paremmalta, näin jopa ihania unia lämpimistä Pariisin kaduista ja kirppislöydöistä, heh. Harmi, että se vihreä teollisuuslamppu jäi unimaahan, damn!




Teekupin jälkeen olo salli kevyen puuhailun eli napsin muutaman kuvan makkarin nurkasta, jossa on tätänykyä vanha kustavi-tuoli (se, josta poistin paksun maalikerroksen viikonloppuna) sekä iso Dame Jeanne -lasipullo. Molemmat kesän antiikkiostoksia. Valojen laittaminen lasiesineen sisälle on jo niin nähty - mutta mikäpä siinä. Ihan kivalta tuo näyttää eli olkoot. Nyt sohvalle hapuilemaan kaukosäädintä ja vilttiä. Parempaa päivää teille!





This is a one corner in our bedroom - at the moment I like pure colours and shapes. Green is a favourite!


| m

Labels: , ,

Oct 11, 2011

WHY? Suomessa ei valmisteta mustavalkoisia mattoja eikä tyynyjä. Miksi? En halua "piristää" olohuonettani räikeillä tekosilkkityynyillä tai hankkia iänikuista paperinarumattoa eteiseen. Haluan mustavalkoista ja graafista - ajatonta ja tyylikästä! Mutta sitä ei peruskaupoista löydy :(:( Nettikaupoissa valikoimaa tietysti riittää, mutta hinnat ovat sitten pilvissä. Mulle satasen seteli on liikaa yhdestä tyynystä, olkoonkin sisätyyny maailman pehmeintä untuvaa. Ompelukaan ei tule kyseeseen, sillä en omista kunnollista ompelukonetta ja taidotkin jäävät perussiksakkiin.

Tässä sentään on yksi ehdokas, jota täytyy käydä katsomassa. Jyskin tyynyn hinta on 16,90 €/kpl. Jos vain tiedätte muita edullisia mustavalkoisia tyynyjä tai mattoja, niin vinkkiä ja linkkiä tänne please!



In Finland there are no carpets or pillows in black and white. In reasonable prices I mean. I don´t get ,why it is so hard to make stylish and timeless cushions in black and white? This cushion is from Jysk - at least something to consider.. If you have any hints for nice cushions and carpets, please give me a hint or link! :)


Nyt hakemaan voittoisaa Robo-julistetta postista! | m

Labels: